Eyefashion By Rami Leiden Logo

Nachtlenzen

WinkelNachtlenzen

Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen zijn speciale contactlenzen van de harde variant. Je doet ze in voordat je gaat slapen en tijdens het slapen vervormen de nachtlenzen je hoornvlies. 's Ochtends doe je de lenzen uit en zo zie je overdag scherp zonder het gebruik van lenzen of een bril! Nachtlenzen voelen volkomen comfortabel, en voelen eigenlijk het lekkerst met de ogen dicht. Na een paar nachten ben je er zo aan gewend.

Hoe werken nachtlenzen precies?

Nachtlenzen staan niet in direct contact met je hoornvlies zoals contactlenzen. Ze drijven als het ware op een laagje traanvocht, ook wel 'traanfilm' genoemd. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt deze ervoor dat je hoornvlies 's nachts wat platter wordt gevormd. Na het dragen van de nachtlenzen voor 1 nacht kan je 1 tot 2 dagen scherp zien. Maar het is zeker aan te raden ze elke nacht minimaal 8 uur in te hebben. Nachtlenzen kunnen ook prima tijdens de 'wakkere' uurtjes gedragen worden, bijvoorbeeld bij het lezen voor het slapengaan.

Nachtlenzen werking

Hier zie je hoe de nachtlens de vorm van je hoornvlies beïnvloedt door de speciale vorm.

Welke voordelen zitten er nog meer aan nachtlenzen?

Er zitten best wel wat voordelen aan het dragen van nachtlenzen ten opzichte van contactlenzen of harde daglenzen. Ten eerste, omdat je ze 's nachts draagt, hoef je je overdag geen zorgen te maken over lenzen die uit kunnen vallen tijdens het zwemmen of fietsen bijvoorbeeld. Het is ook een stuk beter voor je lenzen omdat ze 's nachts goed beschermd worden door je oogleden als je slaapt, in plaats van blootgesteld te zijn aan de elementen overdag.

Ook gaan nachtlenzen een stuk langer mee dan contactlenzen. Meestal doe je met één paar nachtlenzen een heel jaar! De opticien neemt ook de tijd voor jou om tot een zo goed mogelijk passend paar nachtlenzen te komen.

Als laatste voordeel, en dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar over het algemeen gaan mensen die nachtlenzen dragen in bijziendheid of verziendheid niet heel veel verder achteruit. Nachtlenzen hebben een soort remmend effect hierop. Dit kan natuurlijk een enorm voordeel zijn als je uit een familie komt waar bijziendheid of verziendheid veel voorkomt. Daarom is het voor kinderen en jongeren ook zeker veilig en aan te raden vroeg te beginnen met nachtlenzen!

Ben je er nog niet helemaal uit of wil je meer informatie?