Eyefashion By Rami Leiden Logo

Contactlenzen

WinkelContactlenzen

Waarom contactlenzen?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende types contactlenzen op de markt. Vrijwel alle soorten en merken zijn bij Eye Fashion verkrijgbaar. Het type contactlens dat voor jou het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren, waaronder je wensen, maar ook je sterkte en de vorm van je ogen. Bij een vervangingssysteem vervang je na een bepaalde periode jouw lenzen, bijvoorbeeld iedere maand. Een conventioneel systeem is langlopend; je draagt uw contactlenzen tot ze aan vervanging toe zijn. Samen met de contactlensspecialist kan je bepalen welk type contactlens en welk systeem het meest geschikt voor je is. Dit zijn de meest voorkomende types contactlenzen:

Harde lenzen

Harde contactlenzen zijn gemaakt van vormvast, zuurstofdoorlatend materiaal en zijn de meest duurzame oplossing voor lensdragers. Ze zijn geschikt voor bijna iedere sterktecorrectie en de gezichtsscherpte is vaak beter dan bij zachte lenzen. Het nadeel van harde lenzen is dat ze gevoelig zijn voor stof, wind en water, en dat het draagcomfort soms lager is dan bij zachte contactlenzen. Harde lenzen zijn verkrijgbaar in de vorm van (half)jaarlenzen en in een conventioneel systeem (vervanging als de lenzen versleten zijn).

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen wennen snel, kennen een groot draagcomfort en zijn minder gevoelig voor stof, wind en water dan harde lenzen. Ze zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Bovendien zijn veel zachte lenzen tegenwoordig zeer zuurstofdoorlatend, wat ze geschikt maakt voor mensen met droge ogen. Zachte lenzen zijn verkrijgbaar in de vorm van daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en (half)jaarlenzen.

Nachtlenzen

Redelijk nieuw en innovatief zijn nachtlenzen; contactlenzen die de drager ’s nachts in heeft en daardoor overdag scherp kan zien. Eye Fashion was één van de eerste opticiens in Nederland met de juiste meetapparatuur en opgeleidde contactlens-specialisten voor het aanmeten van nachtlenzen. Inmiddels werken wij al een paar jaar met dit product en hebben wij de kennis en ervaring om te bepalen of nachtlenzen geschikt voor jou zijn. Nachtlenzen 'vervormen' jouw ogen gedurende de nacht, waardoor je meestal één of twee dagen scherp ziet. Jouw sterkte is hierbij van belang, evenals de vorm van je ogen. Je kan een afspraak maken in onze winkels in Leiden, Katwijk, en Hillegom; daar hebben wij de juiste apparatuur om je van een gedegen advies te voorzien. Het nieuwste van het nieuwste is zelfs een multifocale nachtlens!

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen verkeren nog steeds in de ontwikkelingsfase, wat inhoudt dat deze producten continue worden verbeterd. Toch zijn er tegenwoordig een aantal multifocale lenzen op de markt die bij veel van onze klanten goed bevallen. Multifocale lenzen zijn de toekomst;je kan er veraf én dichtbij scherp mee zien en je hebt hierdoor geen bril meer nodig.

Ben je er nog niet helemaal uit of wil je meer informatie?